Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hasznos információk képes leírás - Idegenvezető, idegenvezetés.tlap.hu
részletek »

Hasznos információk - Idegenvezető, idegenvezetés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: idegenvezeto.tlap.hu » Hasznos információk
Keresés
Találatok száma - 12 db
Gasztronómia - digitális tananyag

Gasztronómia - digitális tananyag

A gasztronómia görög szó, jelentése ínyencség, az ételek és italok szakértő ismerete, kifinomult élvezése, az étkezés művészete. További jelentése szakácsművészet, ínyencmesterség, tágabb értelemben pedig a terítés, a felszolgálás művészete, az étkezés kultúrája, de magában foglal mindent, ami az étkezéssel kapcsolatos. Így ír erről Prillant Savarin ' Az ízlés fiziológiája' c. művében: 'aki részt vett valaha egy pompás lakomán, amelyet tükrökkel, szobrokkal és virágokkal díszített, szépaszszonyokkal teli teremben tartottak meg, amelyben illatszerek és lágy kellemes zene hangja árad szerte, az ilyen ember minden szellemi megerőltetés nélkül át fogja látni, hogy az összes tudományok hozzájárultak az ízlés élvezetének növeléséhez és illő keretekbe foglalásához'.

Időjárás előrejelzés - Országos Meteorológiai Szolgálat

Időjárás előrejelzés - Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Aktuális időjárás, Napijelentés kiadvány oldalon megtalálható az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos, Időjárási Napijelentés című kiadványa, melynek célja, hogy képet adjon Magyarország előző napi időjárásáról. Az első oldali szöveges jelentésben Európa és Magyarország időjárási helyzetről olvashatunk. Ugyanitt a rövid és középtávú előrejelzés mellett megtalálható az 1871 óta - az adott napon - Budapesten mért legmagasabb és legalacsonyabb hőmérsékletek, illetve a sokévi átlag, és az attól való eltérés. A belső oldalakon Magyarország meteorológiai állomásain mért, illetve észlelt hőmérséklet, csapadék, szél, napfénytartam, stb. adatok láthatók. Az egész Európát magában foglaló fronttérkép a negyedik oldalon tekinthető meg.

Italy Guides

Italy Guides

ItalyGuides offers you a rich collection of more than 200 virtual panoramas of Italy most famous art city monuments. These can be explored 360° and each of them comes with text written by history of art professionals. ItalyGuides.it also provide free audio guides download (for iPod or mp3), video in high definition (HDTV), google maps and more than 3000 photos in our photo galleries.

Látnivalók Magyarországon

Látnivalók Magyarországon

Magyarországon kiemelkedő szerepet kap a kulturális turizmus, a látnivalók hazánk kultúrájának, történelmének és művészetének örökségét jelentik. Ebben a menüpontban abban segítjük Önt, hogy magyarországi barangolásai során információkat kapjon múzeumokról, természeti értékekről, műemlékekről és templomokról.

Magyar Kereskedelmi Engedélyezési hivatal

Magyar Kereskedelmi Engedélyezési hivatal

A hatóság ellátja a nyilvántartás vezetésével kapcsolatos közigazgatási hatósági feladatokat és idegenvezetői igazolványokat ad ki. Mint a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóság részt vesz az idegenvezetők ellenőrzésével kapcsolatos eljárásokban. Jogszabálysértés esetén pénzbírságot szabhat ki; illetőleg az idegenvezetőt törölheti a nyilvántartásból, eltiltja a tevékenység gyakorlásától és az idegenvezetői igazolvány bevonásáról rendelkezik. A határon átnyúló szolgáltatók vonatkozásában mint a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóság az Idegenforgalmi Osztály más EGT-állam illetékes hatóságától az IMI-rendszeren keresztül tájékoztatást, intézkedést kérhet.

Magyar nemzeti és történelmi jelképek

Magyar nemzeti és történelmi jelképek

Az oldalt azért készítettük, hogy nemzeti és történeti jelképeinket egy helyen, albumszerűen bárki, bármikor megtalálhassa. Nemcsak a hivatalos, az Alkotmányunkban vagy egyéb jogszabályokban említett állami, nemzeti jelképeket vettük számba, hanem beemeltünk kevésbé hivatalos elemeket is; így kapott helyet a tárban Magyarország csaknem 2400 településének címere, és helyet kaptak leírásaik, a történelmi zászlók és ünnepeink is.

Magyarország templomai

Magyarország templomai

Magyarország templomainak összegyűjtése talán a legegyszerűbb módja kis hazánk megismerésének. Hiszen melyik az az épület, melyet a legkisebb falutól a legnagyobb városig, mindenhol megtalálunk? Melynek építészeti jellege szigorúan kötött, mégsem találunk két teljesen egyformát? Mely minduntalan lenyűgöz tiszteletet parancsoló tornyaival vagy nemes egyszerűségével? Nem csupán a vallás jellege nyomja rá minden templomra bélyegét, de a város is, ahová építették illetve a korszak, amelyben épült. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezek az épületek magukon viselik azon emberek keze nyomát is, akik gondozzák, akik 'vele élnek'. Barangolásaink során sok falut, várost bejártunk, sok templomot lefényképeztünk, és mindig éreztük, hogy a templom olyan, mint a hely, ahol épült: a település szerves része. Reméljük, hogy ez az oldal kellemes élményt nyújt mindenkinek, akit érdekel az építészet, és segítségére lesz azoknak, akik információt szeretnének gyűjteni munkájukhoz, dolgozatukhoz.

Reiseführer Ungarn

Reiseführer Ungarn

Dies ist die Übersichtsseite Sehenswürdigkeiten Ungarn, Sie finden Tipps und Bilder die von anderen Besuchern der Homepage erstellt wurden und eine besondere Empfehlung für das Reiseziel Ungarn sind.

Térképcentrum

Térképcentrum

A Térképcentrumban megtalálható Európa, Magyarország és Magyarország 3,150 db településének térképe. Ezek a térképek nagyíthatók, kicsinyíthetők, nyomtathatók, e-mail-ben elküldhetők. Magyarország településtérképei megyénként.

Hirdetés
Tourinform

Tourinform

Magyarország több, mint 140 településén várja Önt az itthon és külföldön egyaránt jól ismert jelképpel jelzett turisztikai információs iroda, amelyben tájékozódhat a település, az adott régió, sőt az egész ország turisztikai kínálatáról. A Tourinform-irodák munkatársai magyar és idegen nyelven készséggel tájékoztatják Önt szálláshelyekről, vendéglátóhelyekről, közlekedésről, programokról, látnivalókról, eseményekről és szolgáltatásokról. A Tourinform-irodákban hozzájuthat ingyenes turisztikai kiadványokhoz, vásárolhat térképeket, útikönyveket, turisztikai kártyákat, képeslapokat, lefoglalhat helyi turisztikai programokat, szálláshelyeket, jegyet válthat különféle rendezvényekre.

Útvonalterv Magyarország

Útvonalterv Magyarország

Térkép, valamint MÁV és Volán útvonaltervezés és menetrend Magyarország nagyvárosaiban. Az Útvonalterv nemcsak Magyarország térkép és autós útvonaltervező,de az útvonaltervhez illeszkedő BKV, MÁV és helyi Volán menetrendet is elérheti a tömegközlekedési útvonal ajánlatban. Budapest területén az útvonaltervező figyelembeveszi a Fővinform által ismert forgalmi változásokat is.

World Tourism Organization Database

World Tourism Organization Database

The e-unwto is a fully cross-searchable interactive database offering a vast number of high-quality UNWTO publications including books, journals, and statistics in their respective languages. In addition to more than 900 books in English, French, Spanish, Russian or Arabic, the e-unwto also provides access to a growing number of documents which can be defined as Gray Literature.

Tuti menü