Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Idegenvezető, idegenvezetés linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Idegenvezető, idegenvezetés képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: idegenvezeto.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 76 db
Argentin idegenvezető

Argentin idegenvezető

Ha már elhatároztad, hogy Argentínába látogatsz, akkor érdemes azt minél jobban megismerni. Akár csak a fővárosba tervezed az utazást, akár egyéb nevezetességeket szeretnél meglátogatni mi segítünk Neked ebben, akár tanáccsal, akár személyes magyar nyelvű idegenvezetéssel. Miért érdemes hozzánk fordulni? Biztonságosabb egy helyismerettel rendelkező vezetővel bejárni a várost, az országot A nyelvi problémák nem okoznak gondot Olyan helyekre is el lehet jutni, ami az átlag turista előtt rejtve marad.

Az idegenvezetés elmélete és gyakorlata

Az idegenvezetés elmélete és gyakorlata

Az idegenvezetői oktatásban remekül használható tankönyv egy rövid turizmustörténeti áttekintés után összefoglalja a leendő idegenvezetők számára alapvető információkat: - a pszichológia, - a kommunikáció, - a marketing, - az ország- és nyelvismeret, - az etikett és a protokoll témaköréből. Bemutatja az idegenvezetői tevékenység teljes folyamatát és területeit. Részletes elméleti, gyakorlati és módszertani útmutatót, feladatokat ad, valamint ismerteti a legfontosabb idegenvezetői dokumentumokat. A könyv végén a szerző sokéves gyakorlati tapasztalatai alapján született utastipológiát, illetve a különböző nemzetek szokásairól és egyéb sajátosságairól szóló összeállítást olvashatunk.

Bécsi idegenvezető

Bécsi idegenvezető

Okleveles bécsi idegenvezető vagyok. Látogasson el az egykori császárvárosba, a monarchia egykori fővárosába, mely történelmének, kultúrális s művészeti értékeinek köszönhetően egyike Európa legkedveltebb turistacélpontjainak!

Benkő Katalin

Benkő Katalin

Auf dieser Webseite möchte ich Sie auf die Schönheiten und besonderen Werte von Budapest und Ungarn aufmerksam machen und meine Dienstleistungen als professionelle, freiberufliche Reiseleiterin anbieten. Reiseleitung war von Anfang an mein Hauptberuf und auch meine Leidenschaft. Außer Deutsch spreche ich Englisch, Spanisch und Türkisch.

Budapesti séták olasz nyelven

Budapesti séták olasz nyelven

A budapesti városnézés anyagát angol, német, francia, olasz, orosz nyelveken ismertető segédanyagok az idegenvezető-képzésben résztvevők számára. A könyvek a korábbi kiadványaink bővített, nyelvileg javított és korszerűsített változata. Célja, hogy röviden és tömören, a szükséges szókinccsel valamint az adott nyelvi terminológiát helyesen alkalmazva segítse elő az idegen nyelvi városnézés megtartására való felkészülést.

Cserga: Az idegenvezető sokat beszél, de semmihez sem ért

Cserga: Az idegenvezető sokat beszél, de semmihez sem ért

Már a rómaiak is építettek elkerülő utat, a középkorban mindent elhagyott tárgyat összeszedtek, kétszáz éve pedig a műkincstolvajok szállták meg a várost. Varga Péterrel, Csergával, a szombathelyi Romkertben sétáltunk egy jót.

Dél-Tirol

Dél-Tirol

Olaszország egyik északi szeglete - kevéssé ismert a magyar utazók körében. 1919-ig, az első világháború végéig Tirolhoz, azaz Ausztriához tartozott, azóta Itália része. Nem csoda hát, hogy a vidék és a kultúra ma legalább annyira osztrák, mint amennyire olasz. Ez a régió az ellentétek hazája. A Zillertali- és az Ötztali-Alpok örök hóval borított csúcsaitól alig néhány kilométerre szőlőskertek húzódnak, melyekben remek aromájú borok teremnek; az Etsch-völgy és Vinschgau gyümölcsösei, Dorf Tirol és Meran virágpompája kifejezetten mediterrán jellegű tájak. Az év bármely szakában érdemes ide látogatni. Télen a síelőket várják az Alpok hóval borított lejtői, bár a téli sportok szerelmesei számára a nyári meleg sem jelenthet akadályt: a gleccserek remek síterepek az évnek ebben a szakában is. Tavasszal a gyümölcsfák virágzása, ősszel a szüret és a borkóstolók vonzzák a turistákat. Útikönyvünk Dél-Tirol varázslatos világába invitál - a települések részletes ismertetésén túl betekintést ad az itt élők múltjába és jelenébe, s emellett számos naprakész, gyakorlati információval látja el az utazót.

Demeter Ottilia

Demeter Ottilia

Szakvizsgával rendelkező pécsi idegenvezető vagyok. Nagyon szeretem ezt a munkát, a történelem és a művészetek mindig is érdeklődésem középpontjában álltak. Szívesen foglalkozom emberekkel, a sok pozitív visszajelzés alapján elmondhatom, vendégeim érzik, hogy számomra ez nem munka, hanem hivatás. Hosszú évek óta, igazi lelkesedéssel vezetek csoportokat Magyarországon és külföldön egyaránt. Minden korosztály számára megkeresem a legérdekesebb témákat, hogy minél színesebb legyen a program és mindenki egy csodás élménnyel gazdagodva hagyja el Pécset.

Digitális Idegenvezető

Digitális Idegenvezető

Múzeumban, kiállításon, tárlatokon járva, sokunkkal előfordult már, hogy ,,sorban álltunk'' a vitrin, a festmény, a kiállítási tárgy előtt, hogy megnézhessük, elolvashassuk a kísérő szöveget. ,,Nézzem, vagy olvassam?'' azaz, előbb elolvassam a kísérő szöveget vagy megnézzem a tárgyat, amiről szól a szöveg? És a kísérő szöveg vajon hány nyelven olvasható? És vajon mennyi információt tartalmaz? A legelterjedtebb gyakorlat, az írásos tájékoztatás relatív kis hatékonyságú, ez a forma - jelen állapotában - távol áll az ideálistól. A legrégebbi és legjobban bevált az élőszavas tájékoztatás, azaz idegenvezetés vagy tárlatvezetés. Ennek a módszernek is vannak korlátai: csak csoportok esetén működik, nyelvileg a legtöbbször két, esetleg három nyelvre korlátozódik, valamint a legritkább esetben érhető el az intézmény teljes nyitva tartási ideje alatt.

Hirdetés
Dudás Hédi

Dudás Hédi

Szakképzett, angolul beszélő idegenvezetőként egyéni programot igénylő vendégeim számára autós és gyalogos városnéző programokat ajánlok Budapesten. Saját autómmal vagy mikrobusszal elviszem Magyarország legszebb tájaira, vidéki városaiba.

EFEB

EFEB

Idegenvezető tanfolyamunk elvégzésével egy biztos megélhetést nyújtó, egyúttal szórakozásban és kalandokban is gazdag karrier felépítéséhez teszi meg az első lépéseket. Bizonyára Ön is hallott arról, hogy a Kormány a gazdaságfejlesztés kiemelt célkitűzéseként jelölte meg a turizmus, az idegenforgalom fejlesztését.

Eger és Eger környéki idegevezetés

Eger és Eger környéki idegevezetés

Pap Zsuzsanna egri idegenvezető honlapja. Az ide látogatók megismerhetik a Pap Zsuzsanna idegenvezető tevékenységét, szakterületét, elérhetőségét. Végignézhetik a több száz, saját készítésű képből álló fényképalbumot. Megismerhetik az Eger, és Eger környéki programokat, igény esetén pedig felvehetik vele a kapcsolatot, árajánlatot is kérhetnek. Az ide látogatók Egerről néhány kulisszatitkot is megtudhatnak. Számos, nem mindenki által ismert érdekes és értékes információ is elérhető a weblapon.

Egy idegenvezető kalandjai

Egy idegenvezető kalandjai

Kluch Olivér telepített idegenvezető (civilben pedagógus) húsz éve van a szakmában, öt nyelven beszél, és bejárta már csaknem egész Európát, de volt az amerikai kontinensen is. Kedvenc helye Spanyolország. Tizenöt szezont töltött az ország északi részén a Satur és a Seneca utazási iroda telepített idegenvezetőjeként. Azt mondja, a spanyoloknak napocska van a szívükben, a mediterrán népek közül a legbarátságosabbak, legkedvesebbek. Az idei szezonban azonban már Mallorcán kalauzolja a kirándulókat.

Fehér Hilda

Fehér Hilda

Több mint 20 éve dolgozom, mint idegenvezető Budapesten, Magyarországon. Nemcsak belföldi, hanem külföldi utakat is vezetek. Szívesen megmutatom a turistáknak Budapest és Magyarország látnivalóit saját autómmal, kisbusszal, kerékpáron, gyalog vagy saját autóbuszukkal. Magyarul, németül, angolul beszélek. Más nyelven dolgozó kollégákat is közvetítek.

Gasztronómia - digitális tananyag

Gasztronómia - digitális tananyag

A gasztronómia görög szó, jelentése ínyencség, az ételek és italok szakértő ismerete, kifinomult élvezése, az étkezés művészete. További jelentése szakácsművészet, ínyencmesterség, tágabb értelemben pedig a terítés, a felszolgálás művészete, az étkezés kultúrája, de magában foglal mindent, ami az étkezéssel kapcsolatos. Így ír erről Prillant Savarin ' Az ízlés fiziológiája' c. művében: 'aki részt vett valaha egy pompás lakomán, amelyet tükrökkel, szobrokkal és virágokkal díszített, szépaszszonyokkal teli teremben tartottak meg, amelyben illatszerek és lágy kellemes zene hangja árad szerte, az ilyen ember minden szellemi megerőltetés nélkül át fogja látni, hogy az összes tudományok hozzájárultak az ízlés élvezetének növeléséhez és illő keretekbe foglalásához'.

H.Kincses Anita és Horváth Ferenc

H.Kincses Anita és Horváth Ferenc

Fő tevékenységünk 1996 óta az idegenvezetés és csoportkísérés belföldön, túlnyomó részt német nyelven. Az elmúlt 12 év tapasztalatával segíthetünk Önnek, külföldi vendégének, üzleti partnerének az ittartózkodást emlékezetessé, kellemessé tenni. Az idegenvezetés sokszínű elfoglaltság, de a legérdekesebbek az emberek, akikkel nap mint nap találkozunk. Számunkra az emberismeret és pszhihológia éppen olyan fontos mint a lexikális tudás. Szerencsésnek mondhatjuk magunk, mert ez a munka nem csupán pénzkereset. Mindkettőnknek alapelv, hogy programjaink tartalmasak és ezmellett szórakoztatóak is legyenek.

Hangos útikönyvek

Hangos útikönyvek

Hangos útikönyv-sorozatunk egyedülálló a magyar, sőt a nemzetközi könyvpiacon is: a 64 oldalas, színes kötetekhez saját idegenvezetőt mellékelünk! A bemutatott város idegenforgalmi szempontból fontos részeit áttekintő, valamint az alapvető turisztikai információkat (szokások, fesztiválok, szállások, vendéglátóhelyek stb.) felsoroló, térképekkel és fotókkal illusztrált könyvhöz négy-ötórányi MP3 formátumú hangfelvétel tartozik, melyben neves színészek vezetnek végig a legszebb látnivalók útvonalain.

Tuti menü